Головна > Блог > Мандрівка Київщиною 22 березня. Невеликий фотозвіт

Мандрівка Київщиною 22 березня. Невеликий фотозвіт

Україна Інкогніта провела вже третій свій тур. Цього разу мандрівка називалася “Найкращий маршрут Київщиною”. Мабуть вона вийшла перенасиченою, але все рівно не змогла охопити й чверті топових об’єктів області. Та де там чверті – можливо й десятої частини. Ось невеликий фотозвіт до цієї мандрівки.

Це те, чим мандрівка завершувалася. Об’єкт, де сидять ці дідки, за словами екскурсоводів, вважається найунікальнішим в Європі, серед собі подібних. Але про нього в кінці.

А це найстаріший дерев’яний храм Київської області – Онуфріївська церква збудована у 1706 році у селі Липовий Скиток.

Собор Антонія та Феодосія у Василькові у 1758 році. Архітектором був видатний зодчий Києво-Печерської Лаври Степан Ковнір.

Вали давньоруського міста Василів.

А це неприємний епізод: виявляється храм зведений у стилі українського бароко видатним українським майстром Степаном Ковніром на честь засновників Києво-Печерської Лаври у Василькові підпорядковується напряму Російській православній церкві (не плутати з Українською православною церквою Московського патріархату). Всі проморгали такий собі кримський сценарій у серці Київщини, в унікальній пам’ятці архітектури, коли купка маргіналів на чолі із протопопом попросились у РПЦ, мотивуючи своє прохання незгодою із політикою УПЦ МП (брєд), замовили табличку й стали частиною Росії. Я і сам не знав, але порившись у хащах Інтернету знайшов інформацію. Тепер зрозуміло, чому у Василькові навіть у новозбудовані храми ходить народу більше ніж у видатний витвір Степана Ковніра.

Центр Василькова

У Ковалівці – резиденція родини Засух. Ковалівка – земля мрії

А це відносно новий об’єкт у Ковалівці – монастир прп. Анастасії Київської. На передньому плані церква Святої Татіани (скромненько так вшанувала пам’ять своєї святої Тетяна Засуха).

Пархомівка. Одна із найгарніших церков України – Покровська.

Городище-Пустоварівське. Один із найефектніших туристичних об’єктів Київщини, але чомусь офіційно об’єктом туризму не вважається, та й туристів тут не багато. Причина – дефіцит інформації та реклами, та відсутність інфраструктури.

Там же. Городище-Пустоварівське

Що ж це вони дружньо фотографують?

Ондо шо. Церкву Спиридона Триміфунтського у селі Шамраївка.

Та сама церква всередині

Буки. Відомий маєток (ландшафтний парк) Івана Суслова

А це хрещальня у церкві Святого Євгенія у Буках. Просто супер